Pluktuin

Hoera, we kunnen weer fruitplukken!

Vanaf september kun je weer de fruitpluktuin in. Ben jij toe aan een dagje uit? Trek je laarzen aan en ga lekker naar buiten! Pak een kruiwagen en ga samen met de plukbaas de boomgaard in. De plukbaas helpt je op weg met informatie, weetjes en tips over de lekkerste appels en peren. Daarna kun je eindeloos op ontdekkingstocht in de fruitpluktuin. Na het plukken staat er een Lekker Puur appelsap of een kopje koffie klaar. De entree is gratis, je betaald alleen voor de geplukte kilo’s in de boerderijwinkel (€1,25 per kilo).

We hopen er een mooi en corona-proof fruitplukseizoen van te maken!

Plukrijpe rassen

  • Conference: een lekkere handpeer die je hard kunt eten
  • Gieser Wildeman: een roodkokende, iets zoete stoofpeer
  • Doyenné du Comice: een heerlijke sappige handpeer. Laat deze peer wel even liggen totdat hij zacht is!
  • Elstar: een stevige en sappige handappel
  • Red Prince: een stevige, sappige handappel en ook heel goed te verwerken in appeltaart of moes
  • Gala: een stevige sappige handappel met een zoetig aroma
  • Goudreinet: goede appel voor verwerking tot moes en appeltaart
  • Golden Delicious: zachtzuur tot enigszins zoet van smaak

Openingstijden fruitpluktuin

De fruitpluktuin is tot ongeveer eind oktober op de volgende dagen geopend:

  • Woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Blijf ook op de hoogte via onze Facebook of door u aan te melden voor onze nieuwsbrief!

Onze boerderijwinkel is het hele jaar rond geopend:
Maandag t/m vrijdag 8:00-18:00
Zaterdag 8:30-17:00

Ons adres is:
Zuiderringweg 13-II
8317 RA Kraggenburg (Flevoland)

Fruit plukken

De pluktuin is er voor iedereen die houdt van fruit. Bakken vol met appels en peren, die je in één keer opeet, verwerkt in een compote of een taart. Zie jij dat wel zitten?

In onze fruitpluktuin pluk je allerlei soorten appels, waaronder Elstar, Jonagold, Goudreinet, Robijn, Delcorf, Red Prince, Golden Delicious, Karmijn en Roblos. Ook handperen zijn er in overvloed, van Conference tot Doyenné du Comice en stoofperen van Giezer Wildeman tot Winterriet. Welk soort vind jij het lekkerst?